Rema 1000-kjøpmenn engasjerer seg

Rema 1000 Region sør har inngått et samarbeid med Make Possible for å hjelpe foreldreløse barn i Arusha, nord i Tanzania.

Einar Fosseli er en av kjøpmennene som står i spissen for engasjementet. Han forteller at regionen lenge hadde vært på utkikk etter noe å engasjere seg i som ikke hadde med Rema 1000 å gjøre.

Einar kjente Make Possibles internasjonale koordinator Stig Hagen fra noen år tilbake, og i 2013 tok han med familien sin og besøkte Stig og Sara i Arusha. Han ble dypt rørt av se arbeidet deres, og slik startet samarbeidet.

40048_465390510411_4404168_n

– Bransjen er ekstremt fokusert på inntjening og konkurranse, men samtidig har mange av kjøpmennene et stort hjerte, og det har vært veldig godt å merke, sier Fosseli. Vi ønsket å hjelpe mennesker i nød, og da samarbeidet var i gang ble det stor entusiasme rundt det.

Det begynte med at kjøpmennene fikk sine egne fadderbarn, og målet er at flere av de ansatte i butikkene skal tegne fadderskap, sier Fosseli.

– Snart skal rundt 30 personer, kjøpmenn og ansatte reise til Tanzania for å se arbeidet de støtter med egne øyne. Det skal bli veldig spennende, og vi gleder oss veldig, avslutter Einar Fosseli.

Comments are closed.