Mulus hus åpnes for nye barn

I fjor fikk Mulu nytt hus av MAP. I slutten av oktober i år flyttet to foreldreløse barn inn i huset, og fire nye barn skal snart få henne som husmor.

MAP har tidligere skrevet om den fattige alenemoren Mulu som bodde i et falleferdig hus. Huset kunne vel så vidt kalles et hus; det bestod av påler og et tak, og var veldig utrygt å bo  i.

RTEmagicC_pinnehus.jpg
Mulu og barna hennes trengte et nytt og trygt hjem.

I fjor bygde MAP et nytt hus til Mulu med god standard. I huset har hun stue, kjøkken, soverom og toalett. I tillegg til Mulus to barn, skal huset også romme 4-6 barn som bor for langt unna Pillar of Hope til at de kan gå til senteret daglig for å få mat, klær og skole. I slutten av oktober flyttet søskenparet Hirut på 7 år og Bedilu på 5 år inn til henne.

– Jeg er så takknemlig for det nye huset mitt, jeg føler meg så heldig og trygg. I det gamle huset var det spesielt uhyggelig om nettene da hyenene lusket rundt, og jeg hadde to småbarn. I dette nye huset kan jeg i tillegg få være en husmor for andre barn, sier hun.

Mulu er enke, og har i flere år vært en av de fattigste av de fattige i Terefi Kela, landsbyen hun bor i. For å kunne brødfø sine to barn, jobbet hun ofte 14-timers dager med å vaske for sine nesten like fattige naboer. Det resulterte i 1,70 norske kroner om dagen. Et enkelt måltid i Etiopia ligger på rundt 20 kroner.

Søskenparet som har fått en ny husmor i Mulu er foreldreløse. Faren deres døde av malaria, og for 2 år siden døde også moren deres i barnefødsel. I dag får broren og søsteren bo i huset til Mulu, da de bor for langt unna Pillar of Hope-senteret til å kunne gå dit til fots for å få mat, skole og klær. I tillegg vil Mulus hus kunne romme 2-4 flere barn.

Kari Lisbeth Nilsen, fadder til et av Mulus barn som tilhører Pillar of Hope, besøkte i oktober huset til Mulu. Hun håper på å kunne motivere nordmenn til å få bli faddere i Etiopia , slik at flere foreldreløse barn får den omsorgen de trenger. – Det var flott å se engasjementet til Mulu og kjærligheten hun har til barna. Jeg håper at de nye barna vil komme i hus så snart som mulig.

mamma og faddermamma
Kari Lisbeth Nilsen betaler mat, skole og klær til Mulus datter Tihun Kassahun. Hun er spent på de nye barna som skal flytte inn i Mulus hus, og håper at flere nordmenn har lyst til å bli fadderforeldre i Etiopia.

Mulu er spent på den nye hverdagen som mor til totalt 6 eller 8 barn. Hun er tydelig på at hun vil se på de nye barna som sine egne. – Jeg vil ikke forskjellsbehandle de foreldreløse barna i forhold til mine egne. Disse barna bor langt unna, og jeg er så glad at de kan få den omsorgen de trenger fra meg og Pillar of Hope.

Mulus hus blir det første huset hvor MAP finansierer hjemmebasert omsorg i Etiopia. Det vil si at barna får en husmor som ser etter de om natten, hjelper de til skolen, og vil være tilstede når barna trenger dem. Barn som ikke bor i hjemmebasert omsorg, bor hos slektninger eller venner, og her kan fattigdommen og standarden variere. Det finnes dessverre mange eksempler på at barn som tilhører avdøde søsken blir utnyttet i hjemmet. Planene er nå å bygge 10 nye boliger i Terefi Kela som kan huse husmødre og foreldreløse barn. Målet er å få alle barna på Pillar of Hope skal få hjemmebasert omsorg.

I løpet av 2015 er planen at MAP vil hjelpe Mulu å komme i gang med inntektsgivende arbeid. Tanken er at hun kan produsere smykker eller lignende for å selge videre til inntekt for den nye familien sin. I tillegg vil hun motta litt lønn for å kunne bruke på seg selv og huset, og for å gi alle i hjemmet kveldsmat, da barna får frokost, lunsj og middag på senteret.

Comments are closed.