MAP virkeligjør barns rettigheter

Barnevernskontoret i Kamuli er takknemlig for MAPs engasjement for barna i fylket.

– Jeg ser og opplever at MAP virkeliggjør barnas rettigheter, sier barnevernsjef i Kamuli Joshua Mboizi. Han har siden 2008 vært vitne til MAPs arbeid i området, og ønsker at MAP Uganda skal få større plass til flere barn.

– Det er enorme behov. Kamuli består av 772 landsbyer og ukentlig får vi inn mange tøffe saker. Sist uke fikk vi blant annet inn en sak på ei jente på 14 år som fødte et barn, og det viser seg at babyens far er den 14-årige jentas biologiske far, sier Joshua Mboizi. – Vi har alt for mange eksempler på incest, barnebruder og vold, og barna vi ønsker å redde ut av disse forholdene trenger å starte et nytt sted, sier han. I barnehjemmene kan barna ha en fremtid, og det er lett å se at barna på MAPs barnehjem smiler, fortsetter Mboizi.

– Når jeg sier at MAP virkeliggjør barnas rettigheter, er det fordi de får den maten, klærne, utdannelsen og kjærligheten alle barn bør få, avslutter Joshua Mboizi, og henviser til paragrafer for barns rettigheter.

MAP er nå på utkikk etter en tomt hvor det kan bygges et senter for spedbarn, og både de nasjonale myndighetene og det lokale barnevernskontoret ønsker å være behjelpelig med å gi barn som trenger et nytt hjem hjelp så tidlig som mulig.

 

 

Comments are closed.