Bursdagsfeiring for 102 barn

Hva er det nærmeste du kommer lyden av et 17.mai-tog med 500 russ? Det er lyden av 102 afrikanske barn som feirer bursdag. Flere av barna fikk sin første bursdagsfeiring noen sinne.

Det var duket for stor fest da MAP hadde sin årlige faddertur til prosjektet MAP Uganda i november. Over 102 barn fikk feire sin egen bursdag med kake, brus og fløyter, og alle fikk ta del i fellesgavene som blant annet besto av fotballer, småbiler og rockeringer. For fire av de eldste jentene ble dagen ekstra spesiell. De hadde aldri fått feire bursdagene sine før.

tenåringsjenter
Olivia, Rita, Angle og Joan feiret 13-årsdagen sin under MAPs store bursdagsfest i november. De har aldri fått feire bursdagene sine før.

Olivia, Rita, Angle og Joan ble alle født i 2001 og er 13 år i år. Jentene bor på MAP sitt senter i Uganda, Kamuli da de enten har mistet begge foreldrene, eller har opplevd omsorgssvikt. Til tross for at de er 13 år, har de aldri fått feiret fødselsdagene sine.

– Vi vet at man bruker å synge, spise mye kake og få gaver, sier jentene i kor når man spør hvordan de mener en bursdagsfeiring skal være, så i dag er en bra dag, konstaterer de fire tenåringene. – Jeg har egentlig bursdag 1. februar, sier Olivia. Joan kan fortelle at hun ble født i 2001, men vet ikke hvilken dato som er hennes opprinnelige bursdag. Men når man har bursdag, bør man synge bursdagssang, sier hun. Og bursdagssang ble det!

fullfest
Alle barna på senteret fikk leke med de nye felleslekene de fikk i bursdagsgave.

En fadder i Norge sto bak finansieringen av barnebursdagen til alle barna på barnehjemmet i Kamuli. Det var 102 fornøyde bursdagsbarn som gikk til sengs den dagen, så fulle av brus, kake og godteri som de aldri hadde vært før.

ronnydelerut
Ronny Aakervik, en av fadderne som var med på turen til Uganda, hadde kjøpt småbiler. På fem sekunder var alle bilene borte!

kaketilalle
Det var mer enn nok kake til alle de 102 barna som fikk feire bursdagen sin i november. 

kake igjen
Prosjektleder for MAP i Uganda, Fred Ssempijja deler ut de siste kakerestene når alle har fått rikelig med søtsaker.

 

Comments are closed.